Научете повече за кандидатстването за виза за Виетнам

Posted by & filed under News on Visa.

Научете повече за кандидатстването за виза за Виетнам

Научете повече за кандидатстването за виза за Виетнам

Има много причини за пътуване, но изискванията за документите са от решаващо значение. Те предполагат валиден паспорт, квалификационна виза и, разбира се, самолетен билет за пътуването до чуждата държава. Паспортът и визата за Виетнам са основните неща, от които се нуждаете, ако планирате да отидете във Виетнам. Да получите виза може да бъде доста трудно, тъй като това изисква да преминете през много процедури и формалности. В случай, че за първи път ще пътувате извън страната, трябва да сте сигурни, че всички документи са изрядни, за да бъде пътуването Ви безпроблемно. Ако пътувате до Виетнам, визата за Виетнам е задължителна. За да се гарантира безопасното преминаване във всяка страна и да бъдете сигурни за Вашата безопасност, паспортните и визови услуги са важни.

При нужда да започнете процеса по кандидатстване за виза за Виетнам, от решаващо значение е да посетите опитна фирма, която е в този бизнеса от достатъчно дълго време. Паспортните и визови услуги са от решаващо значение при издаване на спешен паспорт, подновяване на паспорт, издаване на нови паспорти на деца или замяна на изгубени паспорти. За да кандидатствате за виетнамска виза, трябва да се свържите с фирма, чиито услуги да използвате. Някои фирми работят с туристически агенции, физически лица, а също и корпоративни клиенти. Целият обхват на услугите е широко разпространен онлайн и те могат да бъдат лесно достъпни. Инструкциите обикновено се предлагат на сайта, и като потенциален клиент, Вие сте длъжни да се запознаете с необходимата информация, в зависимост от Вашите нужди. Чрез онлайн услугите също може да се заяви виза при пристигане, която може да бъде достъпна по-бързо и в рамките на кратък период от време. В повечето случаи, фирмата ще Ви даде насоки при попълване на формулярите.

Независимо от типа на заявлението за виза за Виетнам, от което се нуждаете, процесът е един и същ. Това включва контакт с виетнамско посолство или консулство в страната, в която пребивавате, или с туристическа агенция преди заминаването за Виетнам. Когато се нуждаете от издаване на туристическа виза, ще трябва да представите:

  • разрешително за влизане
  • Снимки във формат 4см х 6см или 3см х 4см
  • Оригинален паспорт
  • Такса за виза

Таксата и формулярът обикновено варират според страната, така че е препоръчително да проверите във виетнамското посолство или консулство, в държавата, в която кандидатствате. За бизнес виза обикновено се изисква съпътстващо писмо от спонсориращата агенция или фирма във Виетнам. Ако присъствате лично, процесът отнема 2-3 дни, а, ако е по пощата, може да отнеме 2-3 седмици. Това главно зависи от услугата, която използвате, въпреки че може да зависи и от посолството или консулството. При изпращане по пощата, Вие което трябва да сте подготвили всичко, за да Ви върнато обратно паспорта и визата Ви. Издаването на виза за Виетнам може да се организира чрез туристическа агенция или виетнамска туристическа фирма, като в такъв случай се дължи допълнителна такса. Това е важно само, когато се нуждаете от услугата за издаване на виза за Виетнам при пристигането.

Comments are closed.