Полезни съвети за това как да получите виза за Виетнам бързо и лесно

Posted by & filed under News on Visa.

Полезни съвети за това как да получите виза за Виетнам бързо и лесно

Полезни съвети за това как да получите виза за Виетнам бързо и лесно

За да посетите която и да е страна се нуждаете от виза, а ако сте планирали да посетите Виетнам, със сигурност ще Ви е необходима виза, за да може да влезете. За да получите виза, трябва да отидете във Виетнамското посолство, за да започнете процеса по кандидатстване. Можете да получите виза и чрез интернет; има няколко уеб сайта, които предлагат виза за Виетнам онлайн. В процеса на кандидатстване за виетнамска виза онлайн, Вие трябва да попълните няколко формуляра и да платите такса. Наскоро във Виетнам беше представен нов, удобен и лесен процес, известен като виза при пристигане. Този процес, обаче, се нуждае от одобрено заявление от Отдела за имиграция в Ханой. Процесът е полезен за хората, които желаят да избегнат сложната бюрокрация. Някои от полезните съвети за визите за Виетнам, които трябва да знаете, са дадени по-долу:

# Ако пристигнат един ден преди одобрената дата на пристигане, и ако останете един ден след  датата, на която визата Ви изтича, Вие няма да имате проблеми при пристигането. Въпреки това, можете да направите това единствено след като получите одобрение от авиокомпанията.

# Ако вашето одобрително писмо или виза съдържа няколко малки грешки, това не е проблем, но е много важно да проверите всички подробности много внимателно и да се уверите, че всеки детайл е правилен, така че да нямате проблеми на летището във Виетнам.

#Във Виетнам, правилата и условията за получаване на виза непрекъснато се променят, затова трябва да знаете, че актуалните правила и условия, свързани с визата за Виетнам. Вие можете да удължите визата си, докато сте във Виетнам.

# Удължаване на виетнамска виза може да се извършва за период от една седмица след изтичането на визата, но ако искате да останете след три удължавания, тогава ще трябва да получите нова виза за Виетнам. Таксата, за удължаване на виза варира от осемнадесет до тридесет и пет щатски долара.

# Във всеки случай, ако трябва да останете във Виетнам повече време, трябва да платите добра сума, таксата може да бъде от петдесет до седемдесет щатски долара. Затова, имайте предвид този факт, когато планирате да посетите Виетнам.

# Имайте предвид, че когато кандидатстватее за виза за Виетнам, винаги се старайте да направите това 1-2 седмици по-рано, за да избегнете проблеми от другата страна.

Помнете тези полезни съвети по време на посещението си във Виетнам, за да бъде то безпроблемно.

Comments are closed.